Teamviewer

Case-artikel

Gyldendal vælger Stratu til at hjælpe med sikring af data

Stratu skal de næste 5 år være med til at styrke sikkerheden hos Danmarks største forlag Gyldendal. Det skal ske ved at sprede kritisk backup data og dermed minimere risikoen for datatab. Stratu kalder tankegangen fra Gyldendal for fremsynet og forventer, at flere virksomheder vil gå samme vej.

Tidligere i år, skrev IT-Watch en artikel om, at Stratu havde sikret sig en 5-årig cloudkonktrat med e-Boks og nu laver Stratu igen en aftale med et velkendt brand. Denne gang er det med Danmarks suverænt største forlag Gyldendal, der omsætter for over 700 millioner kroner om året.

Stratu tegner en 5-årig kontrakt med Gyldendal, der indgås for at styrke forlagets IT-sikkerhed. Jeppe Klestrup, der er adm. direktør i Stratu, fortæller om bevæggrundene bag samarbejdet.

– Gyldendal ville gerne tage et ekstra sikkerhedsskridt, ved at få sikret deres data hos tredjepart. Vi har derfor hjulpet dem med at sprede kritisk data fra ét sted, deres egen fysiske backupplatform, til en række topsikrede cloudplaceringer og dermed minimeret risikoen og nedetiden ved eventuelle hackerangreb. Det er et fremsynet skridt, som man kun vil se flere virksomheder tage i fremtiden.

Et strategisk valg om at flytte det sikkerhedsmæssige ansvar til en ekstern leverandør

Thomas Knappe, der er Head of IT Operations hos Gyldendal fortæller, at det for Gyldendal har været et strategisk valg at flytte ansvaret for deres backup til en ekstern leverandør.

– Vi kunne se en fornuft i, at det sikkerhedsmæssige ansvar for vores backup, ikke alene hvilede på vores egne skuldre. Derfor har vi truffet et strategisk valg om at udlicitere det ansvar til en ekstern virksomhed, der for det første har en ekspertviden på feltet, for det andet har en datatabsforsikring i tilfælde af uheld og for det tredje kan levere en sofistikeret løsning til en pris, vi ikke kan matche, hvis vi skulle gøre det selv. Med nutidens datatrusler in mente, er det en beslutning, vi er rigtig glade for at have truffet.

Hellere en stor fisk i en lille sø

Thomas Knappe fortæller, hvorfor det lige netop blev den unge cloudvirksomhed Stratu, landets ældste og største forlag valgte at overdrage ansvaret til.

– Jeg vil hellere være en stor fisk i en lille sø end en lille fisk i en stor sø. Stratu er drevet af et lille og erfarent team, der gør en dyd ud af at være tæt på deres kunder og kende deres hverdag. Det er trygt, at vi altid kan få fat på én, der forstår vores situation og kender til vores IT-fundament. Samtidig har Stratu ISAE 3402-erklæringen, ISAE 3000-erklæringen og nogle enormt stærke internationale leverandører, når det kommer til datasikkerhed. Blandt andet benytter de sig af det topsikrede datacenter Interxion – Så når vi tager alt med i betragtning, er Stratu den bedste kandidat til at løse opgaven for os, siger han.

Gyldendal driver en stor del af deres IT-infrastruktur på en Nutanix platform, og netop Nutanix kårede sidste år Stratu som årets Nutanix-partner i Danmark.

Stratu giver kunderne en anden nærhed

Jeppe Klestrup har tidligere fortalt, at det er en ambition, at konkurrere med de største. Og hvorfor lige Stratu kan tiltrække en virksomhed som Gyldendal, giver han her sit bud på:


– De kæmpestore virksomheder, vi konkurrerer med, er os overlegne, når det kommer til størrelse og kommercielle muskler. Det vi kan tilbyde, det er en anden nærhed. Samtlige medarbejdere i vores virksomhed, ved at vi nu har en aftale med Gyldendal, vi er stolte af det, og vi ved, hver og én, hvad den går ud på. Sådan en tilgang er umulig i de store virksomheder, og jeg tror, at det er derfor, at vi bliver valgt til.

Lyt ikke kun til os, men til vores kunder

“Vi ville gerne have en fleksibel platform, der gnindningsfrit kan følge med udviklingen, så da Stratu præsenterede deres Nutanix-platform som en løsning og samtidig er en lokal partner, der gør en dyd ud af at være tæt på kunden, var valget lige til”
Frederik Krebs Johansen
Head of Technology i e-Boks
“Stratu har et stærkt team med et solidt kundefokus. De har hjulpet os med at bygge et digitalt fundament, hvorigennem vi opnår en unik fleksiblitet, der gør os i stand til at træffe de rigtige beslutninger.”
Dennis H. Krogstrup
CIO Group Online

Anmod om møde