Teamviewer

Nutanix, den hybride Cloud infrastruktur

Blog post excerpt [1-2 lines]. This text is automatically pulled from your existing blog post.

Vejen til vores valg af Nutanix som cloud løsning.

Da vi for to år siden stod og skulle vælge en fremtidig platform til vore Business Cloud var vi igennem alle de store og veletablerede producenter, VMware, Microsoft, Citrix, Oracle og Nutanix. Vi ville gerne have en moderne fuldt skalerbar platform der løbende kunne udvides efter behov og krav fra vores kunder. Efter gennemgående test faldt valget på Nutanix, både som producent, teknologi og support organisation skilte de sig markant ud.

Da vi ser en verden der mere og mere bevæger sig i retning af multicloud infrastruktur fik vi også med Nutanix en platform der er bygget til at have workload både lokalt og på forskellige Public Cloud, herover ses bl.a. samklang mellem Nutanix Privat Cloud, eller vores Business Cloud og AWS. Vores primære fokus vil være mellem vores Stratu Business Cloud og MS Azure i første omgang.

Nutanix

Nutanix er ikke en typisk infrastrukturvirksomhed, men er mere sammenlignelig med hvordan Google, Facebook og andre udvikler og bygger deres datacentre. Nutanix er en software-virksomhed, der følger moderne designmønstre og bruger moderne rammer. Noget jeg manglede, når jeg arbejdede med traditionel infrastruktur.

Forudsigelighed med data locality

Takket være datalokalitet serveres en stor del af dine IO’er (alle læsninger, kan være 70% eller mere) fra lokale diske og påvirker derfor kun den lokale Nutanix node som vi kender fra dengang vi alle havde én server til én applikation der kørte lokalt på serveren. Det giver lav latency da data altid befinder sig på samme server som den virtuelle server (VM) afvikles fra. Alle datablokke der ligger på en Nutanix node vil blive replikeret til andre noder i clusteret, på den måde er dine data sikre.

Intelligent

Da Nutanix har fuld synlighed til hver eneste virtuelle disk i hver eneste VM, har den også masser af måder at optimere hvordan den håndterer data. Dette er ikke kun den simple tilfældige vs sekventielle måde at behandle data på, men det gør det muligt ikke at lade en applikation overtage hele systemets performance og lade andre komme til kort (for at nævne et eksempel).

Nutanix Prism er din centrale management platform hvor du styrer din Nutanix infrastruktur, synliggører præcis hvor jeres applikationer bruger deres ressourcer (lokale, eksterne diske). Hvilken blokstørrelse er random/sekventiel, working set size (hot data) og meget mere. Alle med enkelt virtuel disk granularitet.

Dette giver dig en høj grad af forudsigelighed, og du kan planlægge med en vis mængde VM’er pr. node, og du kan være sikker på, at dette vil være reproducerbart, når du tilføjer nye noder til clusteret. Som jeg nævnte ovenfor, læser arkitekturen ikke alle data konstant over netværket og bruger metadatamasterknudepunkter til at spore, hvor alt er gemt. Hvis du ser på andre hyperkonvergerede arkitekturer, vil du ikke få den slags sikkerhed, især når du skalerer din infrastruktur, og netværket vil ikke følge med alle læste IO’er og metadataopdateringer, der går over netværket.

Med Nutanix kan en VM ikke overtage hele Clusterets ydeevne. Det vil have indflydelse på andre VM’er på den lokale node, da de deler det lokale hot tier (SSD), men det er meget bedre sammenlignet med nutidens støjende nabo- og IO-blenderproblemer som vi oplever på eksterne storagearrays. Hvis du skulle have for lidt lokal hot storage (SSD), har dine VM’er lov til at forbruge fjern-SSD med sekundær prioritet over den anden nodes lokale VM’er. Dette betyder ikke mere datalokalitet, men er bedre end at få adgang til lokal SATA i stedet. Når du flytter nogle VM’er væk, eller belastningen på VM’en bliver mindre, får du automatisk din datalokalitet tilbage.

Performance

Generelt set giver hyperkonvergerede systemer en høj storage ydelse med Scale-out teknologi, og for Nutanix´ vedkommende er det ekstremt hurtigt sammenlignet med traditionelle storage arrays.

Et Nutanix-cluster baseret på all-flash er lige så hurtig (hvis ikke hurtigere) end et eksternt all-flash storage system med den ekstra fordel, at du læser fra din lokale SSD og ikke behøver at krydse storage netværket for at få tilgang til dine data.

Intelligent

Da Nutanix har fuld synlighed til hver eneste virtuelle disk i hver eneste VM, har den også masser af måder at optimere, hvordan den håndterer data. Dette er ikke kun den simple tilfældige vs sekventielle måde at behandle data på, men det gør det muligt ikke at lade en applikation overtage hele systemets performance og lade andre komme til kort (for at nævne et eksempel).

Nutanix Prism synliggører præcis hvor jeres applikationer bruger deres ressourcer (lokale, eksterne diske). Hvilken blokstørrelse er random/sekventiel, working set size (hot data) og meget mere. Alle med enkelt virtuel disk granularitet.

Share the Post:

Related Posts